26 august 2007

Yting fra Danmark dro i land en fin laks i dag. I tre dager har han jobbet hardt med fluestanga. I morges lyktes det å få en på over 4 kilo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fin laks men var det ikke meningen at al hunlaks skulle genudsættes ?

Anonym sa...

Fylkesmannen i Vest Agder oppfordrer til å sette ut all hunnlaks. Men det er ikke annet enn en oppfordring - ingen kan ta deg for å ta en hunnlaks.. Med andre ord; det går på fiskerens egen samvittighet.

Anonym sa...

Hvorfor skal de sette ut hunn fisk? De er jo bare innom elva en kort stund og har ingen interesse av å ta vare på elva og laksen. Lokale navn finnes nesten ikke på laksebørsen lenger. I tillegg vet mange ikke en gang forskjellen på hann og hunnlaks desverre.

Anonym sa...

Min samvittighed har det fint. Da jeg købte fiskekort i Mandal laksesenter blev jeg ikke opfordret til at genudsætte hunlaks og var derfor ikke vidende herom. Jeg er glad for min laks. Jeg har ventet et helt år på at komme til Mandal for at fiske, jeg har fisket næsten 12 timer hver dag i tre dage for at fange denne ene laks + en lille hanlaks. Andre som jeg betaler fiskebevis for et helt år for at fiske få dage i Norge. Jeg har betalt for overnatning og mad og drikke i det lokale samfund ved elven. Samlet set har jeg vel støttet elven og laksefiskeriet med ca. 2.000 kr. Min interesse for at tage vare på elven og laksen er derfor stor. Jeg kan godt kende forskel på en han og en hunlaks. Jeg mener iøvrigt ikke at problemet med for få laks er de få laks lystfiskerne fanger i elven, men i stedet den overfiskning der finder sted på havet og i fjordene samt i de havdambrug der forurener fjordene og laksestammerne. Det er her Norge skal sætte ind hvis der skal være fisk til de lokale og turisterne (som mig). Min laks er mere værd for elven og laksen end de laks der fanges i erhvervet og avles i dambrugene.

Jeg glæder mig til at komme tilbage til Mandal til næste år, hvis jeg da må....