25 august 2007

Mange fiskere

For øyeblikket er det ikke mange steder man kun ser to fiskere på et strekk som her, men de finnes dog. De siste dager har det vært veldig mye folk på elva, og blir nok ikke mindre de neste dagene. Om det blir tatt noe fisk, så er ikke det rart med disse mengder fiskere. Det er til nå registrert 4,3 tonn i elva - ikke all verdens i forhold til hvor mange fluer, sluker og markklyser som dupper rundt i elva.
Vannføringen faller stadig noe, og er i underkant av 70 kubikk.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Dessverre er sone 3 i Mandalselva i ferd med å bli ødelagt av de enorme mengdene med folk. Tidligere faste fiskere fra regionen slutter å fiske i sonen og trekker heller til sone 2, eller andre elver. Mange dansker og tyskere kommer i "flokker" på 4-6 fiskere og fortrenger andre som allerede står i elva. Selv valgte jeg å dra fra laksesenteret i dag uten å kjøpe kort etter at jeg fikk beskjed om at det skulle komme minst 25 nye dansker i elva i kveld. Mulig jeg er sær, men jeg orker ikke å fiske i kø der mange knapt nok beveger seg nedover elva. Dette har bare blitt verre og verre de siste 2-3 sesongene. Miljøet i elva er blitt betydelig dårliger og mange av de som har kommet ned hit for å fiske med meg kommer ikke igjen neste år. Utrolig synd da jeg har hatt fine mange sesonger i mandalselva sone 3... Det er på tide å innføre begrensninger i døgn og ukekort salget hvis mandalselva ikke skal bli ødelagt som lakseelv for andre enn de som er fornøyd bare de får stå i elvekanten å kaste litt.

Anonym sa...

svar til anonym.
sone 3 er og skal være ei sone der alle kan fiske,har du problemer m dette bør du heller slutte å fiske.Jeg tipper at du er den typen som klager på alt,lite vann,mye vann,lite laks,mye folk etc........du har tydlighvis ingen peiling på hva dette dreier seg om,turisme,hva dette betyr for lokalsammfunnet her osv...mao.du er den typen vi absolutt ikke trenger her!!!!!

Anonym sa...

Hei. Det var da voldsomt til reaksjon. Jeg klager aldri over lite/mye vann, lite fisk osv. Men det er altid en grense for hvor mye folk en elvestrekning kan tåle. For sone 3 er denne grensen nådd. For deg handler dette tydeligvis bare om penger. For andre handler det også om trivsel osv. Hvis du tror at inntjeningen er proposjonal med antall folk tar du feil. Jeg møter stadig oftere personer som sier at de er i mandalselva for siste gang pga de voldsomme mengden fiskere, samt problemet med at mange av disse ikke kan å oppføre seg i ei lakseelv. Dette er synd siden det er de som kommer igjen år etter år som skaper et godt miljø langs elva. Det er også disse som er villige til å ta ansvar for elva ifht langsiktig forvaltning osv. Hvor mange tror du vil slippe ut hunnfisk i år feks? Det er ikke måte på hvor krass reaksjonen din er og du evner åpenbart ikke å diskutere dette på en saklig måte.

Ingen trær vokser inn i himmelen men du tror tydeligvis at det ikke er grenser for hvor mange fiskere elva tåler. Men det er jo pengene som styrer og da er jo ikke trivselen så viktig bare lommeboka di fylles opp...

Anonym sa...

Har med interesse læst indlæggene. Har netop tilbragt 3 dejlige dage ved jeres flotte elv.Ingen fisk, men det var vist et problem for de fleste i denne sæson.
Ja, der var mange fiskere, men jeg har aldrig været bange for en lille gåtur. Lidt væk fra broerne lykkedes det at fiske pæne stræk af stort set alene. Morgen og især aften var der trængsel, men laksen hugger også midt på dagen hvis man bare holder fluen i vandet.
Og ja, det er irriterende at der stadig er folk der ikke flytter sig ned over elven, men bare parkerer. Mon det kun er galt med de udenlandske fiskere?
Håber vi får lov at komme igen næste år, selv om nogle af indlæggene godt kan efterlade én med en smule tvivl.
Michael, Danmark

Anonym sa...

Alle er nok velkommen uavhengig av hvor de kommer fra. Nasjonalitet har ingen ting med dette å gjøre. Det er like mange lokale som driver parkeringsfiske som andre. Poenget er at det snart begynner å bli i meste laget med folk noe som igjen skaper konflikter i elva. Har stadig sett flere tilløp til munnhoggeri blandt fiskere noe som skaper dårlig stemning. Selv orker jeg ikke å krangle og drar heller hjem hvis trengselen blir for stor. Som sagt har det ingen betydning hvor fiskerne kommer fra, men problemet er at de begynner å bli veldig mange.

Anonym sa...

Sone3 = drittsone!

Bare dansker og tyskere i uhorvelige mengder...


finn dere heller andre elver å fiske i. mandalselva har blitt en komersiell egoistisk pengemaskin!!

Mer oppskrytt elv skal man lete lenge etter!

Anonym sa...

Alt for mange folk, kø fiske med 3-10 fiskere på rekke og rad nesten uansett hvor du er. Og er en førstemann ett sted tar det ikke lange stunden før det svermer rundt deg, spesielt hvis en er så heldig og få en laks.

Anonym sa...

Heisann fiskere :)

jeg er en gutt på snart 18 år. har fisket i mandalselva nå i 2 år.
å jeg har aldri opplevd maken til drittsekker på elva ! de fleste tenker kun på seg selv og ingen andre. noen er faktisk i elva for å kose seg, ikke får å havne i en krangel fordi " du beveger deg feil " jeg gikk der oppe i 2 uker alene å fikk så mye kjeft fordi jeg var før dem på "deres" plass. nå må dere voksne folk være gode forbilder her. vær så snill... er ikke rart nesten ingen unge folk vil komme å fiske laks ?


Sone3 = drittsone!

Bare dansker og tyskere i uhorvelige mengder...


finn dere heller andre elver å fiske i. mandalselva har blitt en komersiell egoistisk pengemaskin!!

Mer oppskrytt elv skal man lete lenge etter!

HVA FANKEN er det du snakker om " anonym " ??

Mandals elva ER og BLIR en fantastisk flott og sosial elv, der man møter forskjellige folk med forskjellige kunnskaper og nasjonalitet.. du kan lære enormt mye av forskjellige folk.. så det er bare topp med mye folk, men ikke for mye selfølgelig :)

alltid plass til flere :)

takk for en strålende sesong i sone 3 :D

Noen av dere lokale vet kansje hvem jeg er :)

Lilel gutten fra stavanger ;D

Hilsen Eirik Norland Barka ( stavanger )

Anonym sa...

ble rolig nå ja :)