01 juni 2008

Vedrørende utmelding av delsone Heddeland...

Vi får stadig spørsmål vedrørende hva som skjer i sonen vår, og hvilke regler som gjelder i forbindelse med Heddeland fiskeri sin utmelding av sonen. Vi ser det som viktig, og en selvfølge at besøkende kjenner til dette, og vil jevnlig legge informasjonen inn som nytt innlegg. Her vil vi kort redegjøre litt, som forhåpentligvis vil hjelpe deg som fisker og besøkende i sonen:

Da laksen kom tilbake til elva var rettighetshavere samstemt om at det beste for besøkende var å samarbeide om en lang sone, med plass til alle som ønsker å fiske for en rimelig penge i forhold til størrelsen på sonen. Ingen forhåndsbestilling av fiskekort ville gjøre sonen lett tilgjengelig for fiskere. Det må også nevnes at dette er en regulert elv, noe som kan gi varierende vannføring. En lang sone med fiske fra begge sider vil gi gode muligheter for å finne seg en egnet plass uansett vannføring.

Det er i tillegg ingen strekk eller høler som utmerker seg i forhold til andre med tanke på fangstmengder.

Nå har imidlertid et av de ti fiskeriene, Heddeland, trukket seg fra samarbeidet, på grunn av trangt om plassen for fiskere. Heddeland fiskeri ligger på vestsiden av elva, og grenser mot Øyslebø i sør og Bue i nord. På østsiden av elva ligger Usland fiskeri.

De resterende ni fiskeriene fortsetter samarbeidet, siden man har tro på at det er riktig å beholde dagens praksis med en stor sone med variert fiske. Vi mener også at tilbakemeldinger viser at fiskere liker en slik ordning, i stedet for flere små soner.

Heddeland fiskeri er 3770 meter langt. Fiskeriet er delt opp i fire delsoner med begrensninger i antall stenger:
A. ingen begrensning
B. inntil 10 stenger
C. inntil 8 stenger
D. inntil 7 stenger
Se kart.

Resterende sone 3 er 27530 meter, med fritt kortsalg, og fiske på begge sider av elva (med unntak av Heddeland selvsagt). Det er imidlertid viktig å presisere at de som har fiskekort for sone 3 kan fiske på Usland fiskeri, som ligger på motsatt side av Heddeland (se kart). Her er det lik begrensning i antall stenger som på Heddeland. Men man har i alle fall muligheten til å fiske dette strekket (altså hele sonen).
Vi oppfordrer da selvsagt til at man viser hensyn til fiskere på motsatt side. Ved motfiske må man gå inn for et samspill for at alle skal få seg en fin opplevelse i elva.

Pris for fiskekort for Heddeland fiskeri og samlet sone 3 er lik:
Døgn kr 200,-
Uke kr 1000,-

Som de to siste årene får du kjøpt fiskekort for sone 3 på Marnar Laksesenter.

Forhåpentligvis er denne orienteringen til hjelp for deg som vil fiske i sone 3, og at du som fisker også ønsker en samlet sone.

Vi håper du vil trives i sone 3, og får en flott fiske - og naturopplevelse i elva sesongen 2008.

Ingen kommentarer: